Hoşgeldiniz, Giriş Yapın veya Kayıt Olun.
Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulan ve bir süre önce sektöre hizmet vermeye başlayan bal paketleme tesisi ve analiz laboratuvarının resmi açılışı 12 Eylül'de yapıldı. Tesis günlük ortalama 7 ila 10 ton kapasiteyle çalışmaktadır.
Arıcılarımıza destek, balda tağşiş ve taklidi önlemek üzere kurulan tesis, tüketiciye güven verecek, arıcılara ise kar sağlayacaktır.
Ordu Arıcılar Birliği ve BALMER A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çifci: '' Vatandaşımız burada analiz edilen bir balı satın aldığında gönül rahatlığı ile çoluğuna çocuğuna yedirebilecek.''
Balmer Genel Müdürü Sancar Eser: '' Tesiste işlem gören balı alan vatandaşların yüzde 100 emin olarak tüketim yapabilmelerini sağlıyoruz. Böylece baldan uzaklaşmış veya bala güvenmeyen tüketicileri yeniden bal tüketmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bizim amacımız sadece arıcılara ve tüketiciye yardım etmek, bu sektörü sahtecilik ve güvensizlik ortamından kurtarmak, vatandaşın satın alacakları balın üzerinde BALMER etiketini görmeleri durumunda o bala sonuna kadar güvenebilecekler '' dedi.
Eser, tesis bünyesinde yer alan analiz laboratuvarının devlete ait tek laboratuvar olduğuna dikkati çekti.
Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü yerleşkesinde gerçekleştirilen ‘Ortak Kullanım Tesisi’ açılış törenine, Vali Seddar Yavuz, Ordu Milletvekilleri Dr.Şenel Yediyıldız, Metin Gündoğdu, Dr.Mustafa Adıgüzel, Cemal Enginyurt, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Özkan Kayacan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Mali Programları Dairesi Başkanı Ahmet Alperen Sağkaya, Vali Yardımcıları Adem Öztürk, Turgut Subaşı, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Balmer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çiftçi, Milano Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı olan Former Şirketinin Sözleşme Yöneticisi Carlos Talamas, protokol mensupları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile arıcılar katıldı.
Marka üretmeden dünya piyasasında yer alabilmenin ya da kar edebilmenin mümkün olmadığına dikkat çeken Vali Seddar Yavuz, ”Eskilerin deyimi ile alamet-i farika, kaliteyi garanti eder. Yani marka kaliteyi garanti eder. Dolayısıyla bu tesis balda gıda güvenliğini saylayacak, kaliteyi garanti edecek bir tesis. Ordulu kardeşlerimizin ne kadar meşakkatli bal ürettiğine şahit olan bir mülki idare amiriyim. Çünkü, Muş Valiliği görevimde Muş’a gelen yüzlerce Ordulu kardeşimizle orada da görüşmüştük. Bal üretmenin kolay bir şey olmadığını çok meşakkat gerektirdiğini, ayrıca ne kadarda şifalı olduğunu hepimiz biliyoruz. 16.800 ton bal üreten, yaklaşık 600 bine yaklaşan kolonisiyle sadece Ordu değil, 6 ilimizle birlikte 22 bin ton bal üreten bir bölgeden bahsediyoruz. Bölgenin lokomotifi Ordu’dur. Ancak, bölgeyi de değerlendirmek gerekiyor” diye konuştu.
Projenin, sadece Ordu ilinin değil, Karadeniz’in tamamının çevresini değiştirecek bir proje olarak gördüklerini söyleyerek konuşmasına başlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Mali Programları Dairesi Başkanı Ahmet Alperen Sağkaya, ”Ordu’da ve Karadeniz’in değişik illerinde bal üretiliyor. Lakin bundan sonra yurt dışına satabileceğimiz ürünleri standart haline getirmek bunun yanında arı ürünlerinden birçoğunu daha kaliteli bir halde yurt dışına satmak ana hedefimiz olmalı. Burada yapılan çalışmanın Avrupa birliği ile yapılan belki de en iyisi olduğunu yereldeki üreticimize birebir döndüğünü çok net bir şekilde önümüzdeki günlerde görecek, hep birlikte bunu yaşayacağız. Bu tesisin öncelikle Orduya, daha sonra tüm civar illere hayırlı olmasını diliyorum ”dedi.
Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak, “Valiliğimiz himayesinde, bu devasa projeyi gerçekleştirip, arıcılık sektörümüzün hizmetine sunmayı başardık. Bugün sizlerin huzuruna hizmete girecek bu tesisimizin içerisinde 2 tondan 20 tona toplamda 300 ton kapasiteli 16 adet bal tankımız, 6 adet 25 farklı gramajda paketleme makinesi, 1’er adet hummam ve temel petek ünitesi, 15 temel analizin yapıldığı laboratuvar cihaz ekipmanı, 2 adet fırın, 1 adet robot, 1 adet temizleme sistemi ve teneke presleme ünitesi mevcut. Enstitümüzün kuruluşunda tesisimizin bugüne gelmesini sağlayan Valimiz Seddar Yavuz başta olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Açılış töreninin ardından Vali Seddar Yavuz, beraberinde diğer protokol üyeleri ile birlikte tesisi gezerek detaylı bilgi aldı.
45 inci APIMONDIA Uluslararası Arıcılık Kongresine Katıldık
Arım Balım Peteğim Projesi Teknik Destek Ekibi ile Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü personeli birlikte 29 Eylül - 4 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen 45 inci APIMONDIA Uluslararası Arıcılık Kongresine katılarak bildirilerini sundular.
Arı Yetiştiricileri Birlikleri Toplantısı Gerçekleştirildi
5 Nisan 2017 tarihinde proje faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen ve proje bölgesini oluşturan 6 ildeki Arı Yetiştiricileri Birlikleri bir araya geldi. Arım, Balım, Peteğim projesinin geleceğinin tartışıldığı toplantıda Balmer A.Ş.'nin kuruluşu ile ilgili detaylar karara bağlandı.
Vizyon Belirleme Çalıştayı Gerçekleştirildi
21.03.2017 tarihinde Ordu Anemon otelde vizyon belirleme çalıştayı gerçekleştirildi.
Saha Çalışmaları Gerçekleştirildi
Arım, Balım, Peteğim Projesi Teknik Destek Ekibi Karadeniz bölgesinde saha çalışmalarını tamamladı.
BALMER Bal Analizi ve Paketleme tesisinin işletim hakkı devir protokolü imza töreni Ordu Valiliğinde düzenlendi
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Vali Seddar Yavuz, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Proje Koordinasyon Birimi Başkanı Feyzullah Konak, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, OTSO Başkanı Servet Şahin, Balmer A.Ş. Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çifçi, Balmer A.Ş. Genel Müdür Sancer Eser, Arım Balım Peteğim Projesi Destek Lideri Hülya Tetik, Sinop Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Tabak, Rize Arı Yetiştirici ...
Şirketimiz 11-15 Temmuz arasında Ordu Gıda Fuarına katıldı. Başta Sayın Ordu Valimiz Seddar Yavuz olmak üzere, birçok önemli isimler standımızı ziyaret ettiler
Şirketimiz 11-15 Temmuz da Ordu Gıda Fuarına katıldı.
Sayın Valimiz Seddar Yavuz Balmer'i ziyaret etti
Ordu Valimiz Sayın Seddar YAVUZ, Sayın Milletvekili Adayımız Senel YEDIYILDIZ, Sayın Milletvekili Ergün TASCI, Sayın Ordu Arıcılık Arastırma Enstitüsü Müdürumüz Feyzullah KONAK, Ordu Gıda Kontrol Müdürümüz Nizamittin ACIKBAS ve ORAY-BIR/Balmer A.S.Yönetim Kurulu Baskanımız Akın CIFCI; "Arım, Balım, Petegim" projesi kapsamında kurulan bal paketleme tesisimizde ve analiz laboratuvarında incelemelerde bulundu. Deneme testleriyle alakali bilgiler aldilar.
Arım Balım Peteğim Projesi Tanıtım Filmi
İkizce Şenbolluk Arıcı Ziyareti
Kestane balı ile meşhur olan Ordu İli İkizce İlçesi Şenbolluk Mahallesinde bulunan arıcıları ziyaret ettik. Balmer Genel Müdürü Sancar Eser, Pazarlama Tanıtım ve Destek Uzmanı Ömer Ateş ve Hüseyin Asiltürk değerli arıcılarımıza şirketimizin tanıtımını yaptık. Kooperatif kurma isteği olan arıcılarımıza bilgiler verip, avantajlarını da anlattık.İkizce Şenbolluk bölgesinde verimli kestane ormanı bulunmakta olup, düzenli olarak yeni kestane ağaçları dikilerek verim arttırma ...
Balmer internet portalı içersinde aramak istediğiniz anahtar kelimeleri veya ifadeleri yazın.